Arxiu del blog

COL.LABORACIONS A MITJANS DE COMUNICACIÓ

La meva foto
COMRADIO (91fm). El primer dijous de cada mes a les 18.40 a l'Extraradi. DESCOBRIR CUINA(editorial Grup Cultura 03). LECTURAS ESPECIAL COCINA(RBA ediciones). TELEVISIÓ DE BADALONA. Programa Sortida Nord i Rodamón.

dijous, 9 d’octubre del 2008

Radio Ciutat de Badalona. Programa emès el 09-10-2008

SLOW FOOD.
El moviment Slow Food és una associació internacional, sense ànim de lucre, nascuda l'any 1986 com a resposta a la invasió dels "fast food" i al frenesí de la "fast life". Va néixer com a associació gastronòmica, treballen per protegir la biodiversitat i difondre una forma correcta d'alimentar-se educant el gust.
Avui dia agrupa més de 80 mil persones arreu de 104 països dels cinc continents. Les activitats que organitzen són coordinades per els seus membres i les financien a través d'una aportació econòmica d'uns 50€ l'any; gràcies a aquesta forma d'organització, els membres Slow de països pobres no fan aportacions monetàries.
Les delegacions d'aquesta associació arreu del món s'anomenen Convivium, i a Barcelona hi trobem el Convivium Vázquez Montalbán. El nom no és pas casual, ja que tots coneixem els bons vincles d'aquest escriptor vers la gastronomia... de fet, a totes les seves novel.les hi ha alguna referència gastronòmica!
El novembre del 1997, Vázquez Montalbán, publicava un article a El País on ja apuntava sinèrgies respecte l'associació:
"EL PROFETA DE LA DIETA MEDITERRÁNEA.
(...) en Italia, el movimiento Slow Food, puesto en marcha por jóvenes progressistas que sabían comer y vivir, parece inspirado en la filosofía plaiana (referent a Josep Pla): una cocina de la memória mediterranea como tiempo para llenar nuestro presente y un generoso turno de tertulia para planear las comidas del futuro. Es decir, memoria, deseo y esperanza".

TASTET DE LLIBRES RECOMANATS

  • Vademécum de las salsas (Ed.Libros cúpula)
  • Lèxic científic gastronòmic (Ed.Planeta)
  • Anthony Bourdain.Viajes de un chef (Ed.RBA)
  • Anthony Bourdain.Confesiones de un chef (Ed.RBA)
  • Lo que Einstein le contó a su cocinero (Ed.Manontroppo)
  • Aroma àrab (Ed.Zandrera Zariquiey)
  • El gust d'un poble (Cossetània edicions)
  • El mercado en el plato (ed.LUR)